Rioolservice

Verstopt riool wat zijn de oorzaken

Iedereen heeft er wel eens mee te maken: een verstopt riool. Een verstopt riool heeft verschillende oorzaken. Vaak wordt een verstopt riool veroorzaakt door ophoping van vet-, en zeepresten. De afvoer slibt hierdoor dicht. Rioolwater kan daardoor niet meer wegstromen. Een verstopt riool kan zowel binnen-, als buiten voorkomen. De hemelwaterafvoer kan verstopt raken, door bladeren en vuil in de dakgoot. Voor het oplossen van de verstopping wordt door Hassing Rioolservice professionele apparatuur ingezet. Wij bieden deze rioolservice onder andere in: Hassing Rioolservice Vinkeveen, Mijdrecht, Wilnis, Uithoorn, Woerden, Breukelen, Amstelveen, Aalsmeer, Amsterdam en omstreken.

Detectie rioleringen buiten met detectieapparatuur
Voor het traceren van de riolering buiten hebben wij detectieapparatuur. Hiermee kunnen we het leidingverloop volgen en kunnen we sneller de rioolbuis vinden tijdens de graafwerkzaamheden. Ook zijn we in staat om de diepteligging vast te stellen.

Riool nakijken met een camera
Om de riolering te kunnen nakijken gebruiken we bij Hassing Rioolservice een camera. Zo kan worden vastgesteld wat de toestand van de afvoer hoe de toestand van de afvoer is. Dit kan gaan om een buis die stuk is (stankoverlast), of een buis die doorhangt of verzakt is. Ook afvoeren van badkamers, wastafels en CV installaties kunnen worden geïnspecteerd vanaf buisdiameter 32 mm. en buisdiameter 500 mm. Het is mogelijk een opname te ontvangen van de bij u uitgevoerde inspectie.

Opsporen breuk riolering door rookdetectie
Voor het opsporen van een breuk in de riolering, met name in woningen, kan met rookgas het probleem opgespoord worden. Voor buitenleidingen kan de rookdetectie ook uitgevoerd worden, met name voor het vaststellen van vuil en schoon water afvoeren. Het te gebruiken rookgas is een milieuvriendelijk product.

Riool repareren
Waarom zou u een riool laten repareren. Het laten repareren van een riool door Hassing rioolservice kan meerdere redenen hebben. Zo kan, bijvoorbeeld door verzakking, het riool afbreken. Bij de fundering door de druk op de buitenleiding (gronddruk) kan de afvoer ook onder de woning omhoog gedrukt worden en afbreken. De afvoer kan ook stuk gaan als de ophanging is afgebroken.

Een nieuw riool
Een nieuw riool aanleggen onder en buiten de woning is ook mogelijk bij Hassing Rioolservice. Het kan zijn dat de riolering compleet is afgebroken. Het kan gaan om asbest buis - G/Y buis, gresbuis of PVC buis. Let op! Bij asbest dient er een inventarisatie gemaakt te worden. Een extern bureau maakt hiervoor een rapportage . Een asbestsaneerder verwijdert het asbest en brengt dat naar een daarvoor geschikte stortplaats.

Voor bovengenoemde werkzaamheden moeten diverse vergunningen worden aangevraagd.

Nieuwe aanleg riolering
Tot slot kunt u ons uiteraard inschakelen voor nieuwe aanleg van buitenriolering voor woonhuizen, bedrijfspanden, straatkolken leiding;het leveren en verwerken van PVC;het leveren en plaatsen van straatkolken;het leveren en plaatsen van inspectieputten